روش های معرفی محصول جدید

توسعه محصول جدید، فعالیتی است که توسط شرکت‌ها برای معرفی محصولات جدید‌تر به بازار انجام می‌شود. همیشه در هر کسب‌ و کاری برای پاسخ‌گویی به نیازها، وجود محصولات جدید لازم است. ممکن است محصول امروزی شما از تکنولوژی‌های قدیمی استفاده کند در حالی‌ که شما به دنبال بخش‌های جدیدی در بازار هستید یا اینکه می‌خواهید بخش‌هایی از یک محصول را در محصول دیگری استفاده کنید. در چنین مواردی توسعه یک محصول جدید، راهکاری کارآمد برای شرکت است.

بازار را شناسایی کنید

در این مرحله واحد تحقیق و توسعه (R&D) یا واحد مهندسی توسعه مفهوم، محصول را تبدیل به یک محصول واقعی می‌کند. این مرحله نیاز به سرمایه‌گذاری زیادی دارد و نشان می‌دهد که آیا ایده‌ انتخاب شده، توانایی تبدیل شدن به یک محصول واقعی را دارد یا نه؟

ابتدا واحد تحقیق و توسعه نمونه‌ای از محصول را می‌سازد تا مشتریان را راضی و هیجان‌زده کند. این کار در مدت زمان کوتاهی و با توجه به هزینه‌های پیش‌بینی شده انجام می‌گیرد. زمانی که نمونه‌ها آماده شدند باید آنها را آزمایش کرد. آزمایش‌های عملکردی هم در آزمایشگاه و هم در شرایط میدانی انجام می‌شوند تا مشخص شود آیا محصول ایمنی و اثربخشی لازم را دارد یا خیر؟ در این مرحله کارشناسان بازاریابی نیاز بازار به محصول جدید را بررسی کرده و میزان استقبال از آن را از طرف مخاطبان و متقاضیان مشخص می‌کنند.

خیلی زود شروع کنید

برای معرفی و شروع تبلیغات باید زودتر شروع کنید. مذاکرات اجاره بیلبوردهای تبلیغاتی در سطح شهر، تبلیغات در ایستگاه‌های رفت‌وآمد شهری، تبلیغات در رسانه‌های اجتماعی و آنلاین باید خیلی پیش‌تر از زمان ورود محصول به بازار آغاز شود. از طرفی بهتر است قبل از توزیع محصولتان به بازار ویژگی‌های محصول جدید، مزایای آن نسبت به موارد موجود در بازار و جزئیات منحصربه‌فرد آن را با سروصدای زیادی اعلام کنید. فعالیت‌های مربوط به معرفی محصول جدید را از ۶-۸ هفته قبل از تاریخ راه‌اندازی رسمی آغاز کنید.

برای زودتر شروع کردن معرفی محصول، می‌توانید از مطبوعات استفاده کنید. دقت کنید ببینید کدام مجلات یا روزنامه‌ها مخاطبانی دارند که می‌توانند مشتریان بالقوه شما باشند؟ می‌توانید در این نشریات توضیحاتی در رابطه با مزایای محصول جدید خود به همراه عکسی مناسب قرار دهید.

رقبای خود را بشناسید

حتی اگر محصول شما بسیار متمایز از محصولات سایر رقبا باشد در نظر داشته باشید که نمی‌توانید به‌طورقطع رقبای خود را از بازار خارج کنید و انحصار بازار را به دست بگیرید. بنابراین فعالیت رقبا را با دقت تجزیه‌وتحلیل کنید؛ همچنین رفتار و الگوی بازاریابی آن‌ها را در هنگام تغییرات بازار موردتوجه قرار دهید. به یاد داشته باشید که همواره رقبای شما بزرگ‌ترین دوست و دشمن شما هستند، پس هیچ‌گاه آن‌ها را دست‌کم نگیرید. با به کار بردن این استراتژی می‌توانید زمان و هزینه زیادی را برای توسعه محصول خود صرفه‌جویی کنید.

یک نسخه از محصول را به افراد سرشناس و برجسته ارائه کنید

پیش از ورود محصول به بازار یک نسخه از محصول را در اختیار سلبریتی‌ها و اینفلوئنسرها قرار دهید. اینکه بازار مخاطبان شما محصولی را دست یکی از افراد برجسته ببینند، میل و اشتیاق آن‌ها برای به دست آوردن محصول جدید دوچندان می‌شود. بنابراین با هدیه دادن محصول یا خدمات خود به نفوذگران دنیای مجازی، هنرپیشگان یا ورزشکاران تاثیرگذار در گام اول؛ توسط چشم‌های زیادی دیده خواهید شد.

این‌ یک روش ترغیبی و تشویقی برای معرفی محصول شماست. به همین روش محصول شما پیش از ورود به بازار، بارها دیده‌ شده است و اغلب دنبال‌کنندگان آن شخصیت‌ها، منتظر ورود محصول و تهیه آن هستند. حتی بازارگرمی در مورد طراحی، ویژگی‌ها و…. محصول در دنیای مجازی راه افتاده است. البته مشتریان فعلی شما گزینه بالقوه‌ای برای خرید محصول جدیدتان نیز خواهند بود. احتمال خیلی زیادی وجود دارد که مشتریان فعلی‌تان محصول جدیدتان را نیز خریداری کنند؛ بنابراین به آنان ارزش ویژه‌ای بدهید.

حتی می‌توانید به‌صورت تک‌به‌تک با آنان ارتباط برقرار کنید و مزایای محصول یا خدمت خود را توضیح دهید. بازاریابی دهان‌به‌دهان موثرترین نوع تبلیغات است؛ بنابراین می‌توانید برای این هدف از مشتریان فعلی و وفادار خود کمک بگیرید. به‌منظور ایجاد انگیزه می‌توانید برای آنان پاداش در نظر بگیرید.

یک کارگروه هدفمند برای معرفی محصول خود راه‌اندازی کنید

این بهترین روش ممکن است که محصول نوظهور، با یک روش بازاریابی و تبلیغات جدید به بازار عرضه شود. بنابراین کمپین تبلیغاتی خود را بسازید تا آنچه را که در مورد محصول و بازار آن می‌دانید، مشخصا اعلام کنید و پیام‌ها را به‌طور مستقیم به افرادی که مخاطبین هدف شما را تشکیل می‌دهند، ارسال کنید. برای اینکه برنامه شما بهترین نتیجه را داشته باشد، از کمپین بازاریابی به‌عنوان برنامه بی‌اهمیت استفاده نکنید یا آن را تا آخرین لحظه زمان توزیع محصول خود، به تعویق نیندازید. بدانید مجموعه تلاش‌های بازاریابی به‌عنوان بخشی از روند توسعه محصول است؛ پس هرچه زودتر آن را شروع کنید.

همکاری در فروش به سیستمی گفته می‌شود که در آن تعداد زیادی واسطه (بازاریاب فروش مجازی) برای وب‌سایت فروشنده تبلیغ می‌کنند و درصورتی‌که تبلیغ آن‌ها منجر به فروش شود به آن‌ها پورسانت و سود فروش تعلق می‌گیرد. از مهم‌ترین مزایای این نوع بازاریابی می‌توان به این امر اشاره کرد که تنها درازای قطعی شدن فروش به بازاریابان خود پورسانت می‌دهید، بنابراین هزینه‌ای بابت تبلیغات نمی‌پردازید.

رویکرد بازاریابی خود را تست کنید

قبل از اینکه با خیال آسوده تبلیغات را ادامه دهید باید مطمئن شوید که آیا راه درستی را برای تبلیغات در نظر گرفته‌اید یا خیر؟ باید نتیجه رویکرد خود را بررسی و سپس تایید کنید، تا اطمینان حاصل کنید که با نگرشی درست مصرف‌کننده خود را شناسایی کرده‌اید. اگر تیم بازاریابی شما به این نتیجه رسید که آنچه برنامه‌ریزی کرده‌اید، درست نیست یا اینکه پیامی که برای مخاطب طراحی‌شده است، منجر به سوءتفاهم می‌شود، سردرگمی ایجاد می‌کند و تأثیر شگرفی که شما انتظار داشتید را ندارد؛ بی‌درنگ نسبت به تغییر و ویرایش آن اقدام کنید.

هر زمانی که مطمئن شدید بازاریابی شما سیگنال‌های مناسب را به افراد بازار هدف و مخاطبان شما ارسال نمی‌کند، به‌سرعت روش را عوض کنید. این اولین قدم برای استقبال نشدن از محصول شماست. آزمون بازاریابی این فرصت را به بازاریاب‌ها می‌دهد تا پیش از رونمایی محصول، شرایط بازار را بررسی کنند. چگونگی آزمایش بازاریابی، بسته به نوع محصول، می‌تواند متفاوت باشد.

برند معتبری مانند اپل که شهرت جهانی دارد و همگان به کیفیت آن اعتماد دارند، وقتی می‌خواهد محصول جدید خود را عرضه کند، احترام گذاشتن به اعتماد مشتریان خود را در اولویت قرار می‌دهد؛ اما متاسفانه بسیاری از برندهای معتبر ایرانی وقتی سهم بازار را به دست می‌آوردند، مشتریان خود را رها می‌کنند. امروزه مشتری به دنبال احترام است؛ می‌خواهد که برای شعور و درک او احترام قائل شویم. اینکه در معرفی محصول خود به چه شکل عمل می‌کنیم نیز مهم است.

ارائه اطلاعات بیشتر در مورد محصول از طریق وب‌سایت و رسانه‌های اجتماعی

در حقیقت اطلاعاتی شامل مشخصات محصول، تصاویر، لینک‌ها، و ویدیوهای مرتبط که نشان‌دهنده اطلاعات بیشتر در مورد محصول جدید شما هستند، باید از قبل آماده و برنامه‌ریزی شده باشند. به محض پایان برنامه لازم است تمامی این اطلاعات خیلی سریع روی وب‌سایت شما قرار گیرند. نتایج آن شما را شگفت‌زده خواهد کرد؛ امتحان کنید. البته قطعا متوجه این موضوع هستید که تمامی تصاویر و لینک‌های شما باید جذاب، تاثیرگذار و تبلیغاتی باشند؛ به‌گونه‌ای که در ذهن مخاطب ماندگار شوند و او را ترغیب به خرید کنند.

شاید محصول شما ویژگی‌های تکنیکی و مشخصه‌های تخصصی داشته باشد که آن را از محصولات دیگر متمایز می‌کند؛ اما به یاد داشته باشید که مشخصات فنی و تکنیکی برای همگان قابل‌درک نیست. سعی کنید آن ویژگی‌های متمایز را خیلی خلاصه و ساده بیان کنید؛ به‌گونه‌ای که برای همه افراد این تمایز قابل‌درک باشد. امروزه استفاده از بیلبوردهای شهری و تبلیغات محیطی و تلویزیونی برای عرضه و معرفی محصول جدید تبدیل به یک ضرورت شده است. چه خوب است که برندهای معتبر و معروف برای عرضه و معرفی محصول جدید خود به دنبال خلق ایده‌های جدید در سطح ملی و بین‌المللی باشند.

استراتژی سامسونگ برای معرفی محصولاتش، مانند کوکاکولا و پپسی متمرکز نیست؛ اما ترویج محصولات خود را به‌عنوان پراهمیت‌ترین نکته در کار در نظر می‌گیرد. یکی از معروف‌ترین شعارهای جذب مشتری برای سامسونگ، معرفی فرصت‌های کسب‌وکار برای جوانان بیکار است. سامسونگ با معرفی فرصت‌های کاری جهت فروش بیش‌تر محصولات به جوانان کارآفرین، تبلیغات موفق‌تری را به دست آورده و یک تصور عمومی زیبا را در ذهن اکثر مردم گنجانده است. این کار یک استراتژی موفق برای یک سازمان به شمار می‌رود.

قدرتمندانه وارد بازار شوید

گام آخر برای توسعه محصول جدید، تجاری‌سازی، عرضه و توزیع است. معرفی محصول به بازار با هزینه‌های زیادی در ساخت، تبلیغات و ترویج همراه خواهد بود. این شرکت است که باید تصمیم بگیرد محصول را در چه زمانی (چه فصلی) و در چه محدوده‌ای (محلی، ملی یا بین‌المللی) رونمایی کند. این مسائل به توانایی شرکت در ریسک‌پذیری و دسترسی آن به شبکه‌ توزیع بستگی دارد. امروزه برای سرعت بخشیدن به بازار، بسیاری از شرکت‌ها از این رویکرد برای توسعه استفاده کرده و تلاش‌ می‌کنند روش‌های سریع‌تر، انعطاف‌پذیرتر و هم‌زمان‌تر برای توسعه پیدا کنند. با این رویکرد بخش‌های مختلف شرکت در کنار هم کار می‌کنند و با انجام هم‌زمان مراحل توسعه‌ محصول، در زمان صرفه‌جویی می‌کنند و اثربخشی را نیز افزایش می‌دهند.

آخرین و یکی از مهم‌ترین نکات برای معرفی موفقیت‌آمیز یک محصول، انتخاب زمان درست، مکان صحیح و بهترین فصل برای رونمایی از یک محصول یا خدمت جدید است. این فرآیند که به آن عرضه و توزیع گفته می‌شود گام آخر برای توسعه محصول است.

profile avatar

محسن نوری

با افزایش روز افزون کاربران اینترنتی تبلیغات مجازی در تمامی حیطه ها امری ضروری به نظر می رسد. تمامی کسب و کار ها جهت معرفی فعالیتها و خدمات خود در دنیای مجازی نیاز به یک سامانه تبلیغاتی هدفمند دارند . با بررسی های لازمه به برند نام آشنا (( آگهی ایران )) رسیدیم که این امکان را برای تمامی کسب و کار ها فراهم خواهد کرد که بدون هزینه اضافه خود را در صدر گوگل ببینند و این یعنی شروع یک کسب و کار به روز و قدرتمند.

دیدگاه کاربران

تعداد دیدگاه : 0

    لطفا قبل از ارسال سئوال یا دیدگاه سئوالات متداول را بخونید.
    جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
    دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاه خود را بیان کنید